Kuka olen?

Sari Savela – Sitkeyttä, sydäntä ja selkärankaa

Olen Sari Savela, kauppatieteiden maisteri, valokuvaaja ja media-alan moniosaaja. Olen Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja ympäristö- ja rakennuslautakunnan jäsen.

Perheeseeni kuuluu kolme jo aikuisikään ehtinyttä lasta ja puoliso. Olemme asuneet Espoon Laajalahdessa lähes 25 vuotta. Kotiseutu on tullut tutuksi myös koiranomistajana. Kääpiövillakoira Denny on tuottanut meille iloa jo vuodesta 2009.

Olen työskennellyt työsuhteissa eri kokoisissa yrityksissä ja yrittäjänä. Tällä hetkellä aikani jakaantuu päätoimittajan ja yrittäjän tehtävien välillä. Olen myös tehnyt pitkään parisuhdetyötä puolisoni kanssa. Harrastan ryhmäliikuntaa, käsitöitä, lukemista, valokuvausta ja vapaaehtoistyötä. Korona-aikaa ovat värittäneet kolme K:ta: käsityöt, kuvaaminen ja kävely. Yksi Laajalahden hyvistä puolista on kaunis Villa Elfvikin ympäristö. Siellä on monet lenkit tehty.

Liityin Kristillisdemokraatteihin vuoden 2019 alussa, kun lähdin ehdolle eduskuntavaaleihin. Vaalit olivat debyyttini politiikan areenalla. Olin jo vuosia aikaisemmin miettinyt politiikkaan mukaan lähtöä. Sen aika tuli vuonna 2019, kun nuorinkin lapsistani saavutti täysi-ikäisyyden. Haluan vaikuttaa yhteisiin asioihin ja toimia asuinympäristöni parhaaksi.

Espoon kaupungin luottamustehtävien lisäksi toimin KD:n uudenmaan piirihallituksessa ja olen KD-Espoon paikallisosaston varapuheenjohtaja. Lisäksi olen Espoon seurakuntien talous- ja strategiatoimikunnan jäsen ja Tapiolan seurakuntaneuvoston varajäsen.

Arvoni ovat nämä:

  • Lähimmäisenrakkaus
  • Oikeudenmukaisuus ja vastuullisuus
  • Rehellisyys
  • Toisten ihmisten kunnioittaminen
  • Ympäristönsuojelu

Jokainen ihminen on arvokas ensi hetkestä viimeiseen henkäykseen.

Kristillisdemokraatit